Skip to content

Whatsapp: 0623980571

info@nowvitamins.nl

Verzendkosten €6 of gratis boven €45 besteding*

Supplement News

Het Belang van Voldoende Water Drinken op een Dag

by Now Vitamins 10 Nov 2023 0 Comments

Water is de bron van alle leven. Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water, en elke cel, weefsel en orgaan heeft water nodig om te functioneren. Maar ondanks dat het zo'n essentieel onderdeel van ons leven is, negeren velen van ons de eenvoudige daad van het drinken van water gedurende de dag.

Het Belang van Hydratatie:
Hydratatie is meer dan alleen het lessen van je dorst. Het gaat om het onderhouden van de balans van lichaamsvloeistoffen die essentieel zijn voor functies zoals het reguleren van de lichaamstemperatuur, het afvoeren van afvalstoffen en het functioneren van organen. Bovendien speelt voldoende water drinken een rol in de spijsvertering, helpt het obstipatie voorkomen en helpt het bij de opname van voedingsstoffen.

Hoeveel Water Heb Je Nodig?
De hoeveelheid water die een individu nodig heeft, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, geslacht, klimaat, en activiteitsniveau. Een algemene richtlijn is de "8x8-regel" - acht glazen van acht ons water per dag. Echter, deze behoefte kan veranderen, vooral voor actieve mensen of zij die in warme klimaten leven. Vooral ouderen drinken in Nederland veel te weinig water.
Let op, dat je ook te veel water kan drinken, een aantal liters water, vooral snel achterelkaar drinken kan dus gevaarlijk zijn. Verdeel dus je vochtinname over de gehele dag.

Signalen van Dehydratatie:
Het is belangrijk om de signalen van dehydratatie te herkennen, die subtiel kunnen beginnen met dorst en droge lippen, maar kunnen escaleren naar hoofdpijn, vermoeidheid, en in ernstige gevallen tot verwarring en flauwvallen.
Feitelijk is een dorst signaal "ik heb dorst" al een teken van uitdroging, en ben je dus al aan de te late kant met water drinken.

Voordelen van Gehydrateerd Blijven:

 1. Verhoogde energie en alertheid.
 2. Verbeterde huidgezondheid en glans.
 3. Efficiëntie in lichaamsprocessen, zoals nierfunctie en hartslag.
 4. Beter gewichtsbeheer door het bevorderen van een gevoel van volheid en het verhogen van de stofwisseling.

Tips voor Voldoende Waterinname:

 • Begin je dag met een glas water.
 • Draag altijd een herbruikbare waterfles bij je.
 • Eet waterrijk voedsel zoals komkommers, tomaten en watermeloen.
 • Stel drinkherinneringen in op je telefoon of computer.

Waterdrinken op kantoor, tijdens werk

Conclusie:
Voldoende water drinken is een eenvoudige, maar krachtige manier om je gezondheid en welzijn te bevorderen. Door bewust te zijn van je hydratatiestatus en actieve stappen te ondernemen om gehydrateerd te blijven, kun je de talrijke voordelen ervaren die water te bieden heeft.

Wat zegt de wetenschap over voldoende water drinken?

Hier is een relevant onderzoek dat de huidige kennis onderzoekt over waterinname en de impact ervan op de menselijke gezondheid, waaronder patronen van inname, mechanismen achter waterhomeostase, en de effecten van variatie in waterinname op gezondheid, energie-inname, gewicht en menselijke prestaties en functioneren​​.

Wat zeggen andere internationale gezondheidsexperts over water drinken?

Hier zijn enkele citaten van gezondheidsexperts en bekende figuren over het belang van water drinken:

 1. "Water drinken is essentieel voor een gezonde levensstijl." - Stephen Curry​​.
 2. "Water drinken is als het schoonspoelen van je binnenkant. Het water zal het systeem reinigen, je vullen, je calorische inname verminderen en de functie van al je weefsels verbeteren." - Kevin R. Stone​​.
 3. "Water drinken om je dorst te lessen in plaats van suikerhoudende dranken is belangrijk voor gewichtsbeheersing en algemene gezondheid." - Margaret Cuomo​​.
 4. "Ik wil dat mijn kinderen en kleinkinderen leven in een wereld met schone lucht, zuiver drinkwater en een overvloed aan wilde dieren, dus ik heb mijn leven gewijd aan natuurbehoud om de wereld net een beetje beter te maken." - Bindi Irwin​​.
 5. "Ik probeer water te drinken zodra ik 's ochtends mijn bed uit kom." - Mary Kay Andrews​​.
 6. "Hydratatie is alles. Denk hieraan: je spieren bestaan voor meer dan 70 procent uit water - hoe kun je tijdens een training geen water drinken?" - Gunnar Peterson​​.

Binnenkort een blog bericht over de veiligheid en drinkbaarheid van ons (Nederlandse) kraanwater. Hoeveel zware metalen zitten daarin? En andere toxische stoffen zoals PFAS en Glyfosaat?

Prev Post
Next Post

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Someone recently bought a
[time] ago, from [location]

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Recently Viewed

Edit Option
Compare
Product SKUDescription Collection Availability Product Type Other Details
this is just a warning
Login