Meteen naar de content

Berichtjes per 0623980571

info@nowvitamins.nl

Verzendkosten €6 of gratis boven €45 besteding*

Voedingssupplementen nieuws

Algengebaseerde Omega-3 Een Duurzaam en Noodzakelijk Alternatief

door Now Vitamins 06 Feb 2024 0 reacties

De wereld van gezondheid en welzijn is voortdurend in beweging, en omega-3 vetzuren, bekend om hun veelzijdige gezondheidsvoordelen, staan al decennialang in de schijnwerpers. Deze essentiële vetzuren, die traditioneel uit visolie worden gewonnen, staan nu op een kritiek punt van duurzaamheid.

De Crisis in Peru: Een Keerpunt voor Omega-3
Visolie was ooit een bijproduct of afvalproduct van de visserij. Proteïne rijk vismeel, ontdaan van visolie, wordt als veevoer gebruikt in met name zuid amerika. Peru, een belangrijke speler in de visoliewinning, kampt met significante problemen. Hebben Klimaatveranderingen een drastische invloed gehad op de vangst van ansjovis, essentieel voor omega-3 productie? Of komt het door overbevissing en vergiftiging van de oceanen? In elk geval, het lagere vetpercentage in de vissen en waarschijnlijk het El Niño-fenomeen hebben geleid tot een afname van de beschikbaarheid van visolie. Dit resulteert in stijgende prijzen en tekorten in de industrie. Naast de kwantiteit wordt ook de kwaliteit steeds minder. Hierdoor moeten visolie fabrikanten méér doen om de olie te zuiveren van verontreiniging. Zware metalen zijn een van de vele zorgwekkende toxines in visolie. 

Algen: Het Duurzame Alternatief?
In het licht van deze uitdagingen, komt algengebaseerde omega-3 als een duurzaam en effectief alternatief naar voren. Algengebaseerde EPA en DHA, essentiële omega-3 vetzuren, hebben in de afgelopen vijf jaar aanzienlijk aan populariteit gewonnen. De voordelen van algen zijn niet te onderschatten: ze vereisen geen visserij, waardoor de impact op het mariene ecosysteem aanzienlijk vermindert. Bovendien zijn ze een directe bron van omega-3, wat zorgt voor een efficiëntere productie. Vissen halen immers hun omega 3 uit algen, en roofvissen zoals tonijn halen hun omega 3 vetten uit vissen die algen eten. Algen zijn dus de directe bron. Algen zijn beter, efficiënter te kweken in gecontroleerde schone omgeving dan vissen. Buiten het dier(on)vriendelijke aspect. 

Toonaangevend in Algengebaseerde Omega-3
Nowvitamins.nl anticipeert op deze verschuiving in de markt door een assortiment van hoogwaardige, algengebaseerde omega-3 producten aan te bieden. Deze producten zijn niet alleen een antwoord op de groeiende behoefte aan duurzame supplementen, maar bieden ook de bekende voordelen van omega-3 vetzuren. Deze omvatten ondersteuning voor de hartgezondheid, hersenfunctie en ontstekingsremmende eigenschappen. Elk product wordt zorgvuldig samengesteld om te voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

Conclusie
De situatie in Peru benadrukt de noodzaak van een duurzame verschuiving in de omega-3 industrie. De overstap naar algengebaseerde omega-3 olieën is niet alleen een stap in de richting van duurzaamheid, maar ook naar een veerkrachtige toekomst in de markt van voedingssupplementen. Nowvitamins.nl staat in de voorhoede van deze belangrijke transitie, klaar om een sleutelrol te spelen in de verduurzaming van omega-3 supplementen.

[Disclaimer: De inhoud van dit artikel is puur informatief en niet bedoeld als medisch advies. Raadpleeg altijd een professional voor gezondheidsgerelateerd advies.]

Vorige
Volgende bericht

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Recentelijk kocht iemand
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor het abonneren

Deze email was al geregistreerd!

Shop the Look

Kies Opties

Recent bekeken

Edit Option
Vergelijken
Product SKUOmschrijving Collectie Beschikbaarheid Product type Overige details
this is just a warning
Inloggen