Over ons

Hoewel deze website meer over jou gaat, hier een stukje over mij.

Mijn naam is Michael en ik wil:

- Zo veel mogelijk mensen helpen met hun gezondheid, leefstijl en prestaties. 
- De Wereld bevrijden van plastic en andere toxische stoffen die niet in het milieu thuishoren.

Ik ben: 

 • Voormalig Therapeut
 • Voeding, leefstijl en supplementen specialist
 • Docent medische biochemie
 • Laboratorium interpretatie specialist
 • Oprichter en eigenaar van deze webshop en het plastic vrije supplementen merk Natuurlijk.fit
 • Mede oprichter van Stichting Ehlers Danlos Syndroom

Ervaringsdeskundige met:

- Ehlers Danlos syndroom
- Chronisch vermoeidheid syndroom
- Hooikoorts en aanverwante allergieën 
- Darmproblemen. 

In het verleden ben ik werkzaam geweest als assistent chirurgie en andere specialisaties op de operatieafdeling van het ziekenhuis in Hoofddorp.  Ook heb ik Hoger Laboratorium opleiding gevolgd en zijn mijn keuze vakken (HAVO/VWO) altijd de bètavakken geweest (natuurkunde, scheikunde, biologie, wiskunde). De medische wereld en de biomedische wetenschappen hebben mij altijd geïnteresseerd en dat is nog steeds zo!

Helaas gaat niet altijd alles even goed,

zo moest ik mijn opleiding en baan als OK-assistent opgeven omdat ik last heb van Ehlers-Danlos Syndroom (EDS: hypermobiliteits type) gecombineerd met het Chronisch Vermoeidheid Syndroom.

Kort gezegd houd het in dat mijn gewrichten instabiel zijn door zwakke gewrichtsbanden en kapsels. De elastiekjes die het gewricht bij elkaar houden zijn te uitgerekt en krimpen niet meer in, als het ware.

Gewrichtspijn, vermoeidheid, spierpijn en langdurig gebrek aan energie zijn het gevolg. Helaas is het een zeldzame aandoening en weten de meeste artsen niet eens van het bestaan af. Dit heeft veel onbegrip tot gevolg gehad, bovendien is er geen zicht op een oplossing. Omdat ik mij toch beter wilde voelen, en wel wil werken en meedoen, ben ik opzoek gegaan naar therapieën die mijn klachten kunnen helpen verminderen. Door een zwakke weerstand (mede door vermoeidheid en constant pijn) had ik ook vaak last van bronchitis en soms longontstekingen en elk jaar minimaal een week geveld door griep met een paar dagen koorts.  

Medicatie hielp niet meer.

Ook niet voor de hooikoorts aanvallen in de lente en zomer. Autorijden ging soms niet meer vanwege de hooikoorts aanvallen. Tot ik op vitamine C met bio-flavonoïden stuitte als mogelijk middel tegen hooikoorts en algehele ondersteuner van het immuunsysteem en bindweefsels. Ik stond er zéér sceptisch tegenover, "hoe kan een simpele vitamine nou beter werken dan medicatie!?" Maar je gelooft het niet, na 3 dagen vitamine C met bio-flavonoïden (hoge dosis) was mijn hooikoorts weg gezakt, toeval?. Af en toe nies ik nog wel eens, maar ik kan gewoon autorijden. Niks aan de hand.

De slopende vermoeidheid.

Als een zombie door het leven. Wel willen opstaan maar het echt niet kunnen. Slapen helpt niet. Maar toch ben je slaperig. Wakker worden na een rustige dag en nacht, en toch het gevoel hebben in je lijf en hoofd, dat je een triatlon hebt gedaan. Vroeg slapen, laat slapen, lang slapen, kort slapen, strak ritme, onregelmatig ritme. Geloof het maar ik heb alles geprobeerd. Wel koffie, geen koffie, noem het maar op.

Uiteindelijk is de chronische vermoeidheid niet helemaal weg, maar door middel van met name Liposomaal CoQ10, magnesium en alle B-vitaminen is het beter geworden. Dragelijker. De scherpe randjes zijn ervan af. 

En door vitamine D3 en calcium is de pijn tot een minimum gedaald.

En die griep en longontstekingen dan? 
Die zijn al 5 jaar niet meer terug gekomen. Natuurlijk ben ik ook wel eens niet zo lekker. Maar de intensiteit, duur én ernst van de verkoudheid of het griepje zijn stukken minder! Naar mijn mening doordat ik een goede multivitamine als basis, extra vitamine C, D3 en zink inneem.

Ik heb NOWvitamins.nl opgericht om meer mensen goede voedingssupplementen te bieden!

Dit wil overigens niet zeggen, dat dit voor iedereen zo werkt!

Daarom ben ik 2 opleidingen gaan doen. HBO Medische basiskennis en Orthomoleculaire Geneeskunde. 
Ik ben niet tegen medicatie of ‘reguliere’ gezondheidszorg. Maar ik zie wel grote weerstand tegen vitaminen en andere supplementen vanuit de farmaceutische hoek.

Op het laboratorium onderwijs leerde ik immers “een tekort aan vitaminen is niet schadelijk, een overschot kan dodelijk zijn”. Nu blijkt uit mijn eigen bevindingen en talloze studies op PubMed dat dit complete onzin is, en eerder andersom. Echter moet wel vermeld worden, dat niet alle vitamine supplementen zomaar goed zijn voor een ieder!

Er zitten grote verschillen tussen de aanbieders van voedingssupplementen. Om een goed onderscheid te maken moet je kennis van zaken hebben.

 • Welke vitamine- en mineraalverbindingen worden het beste opgenomen?
 • Welke behoefte is er aan welk middel in welke situatie?
 • Welke dosis is het beste voor welke situatie en welke doelgroep?
 • Welke vitamine is beter in de natuurlijke vorm of synthetische vorm?
 • Zit daar daadwerkelijk zoveel verschil tussen?
 • Wat zijn de commerciële belangen van een firma?

Sommige merken willen graag hun producten via onze website aanbieden. Veel worden afgekeurd. Ik wil graag onafhankelijk zijn, en dus meerdere merken aanbieden, maar ik stel strenge eisen aan de voedingssupplementen.

Wat maakt een merk goed? En wat hanteren wij als kenmerken van een goed merk? 
De betere merken gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten van plantaardige oorsprong. De gekozen vorm van bijvoorbeeld vitaminen hebben de hoogste biologische beschikbaarheid en beste opneembaarheid. 
Dit zijn tevens de belangrijkste verschillen tussen goedkope(re) merken en betere merken die vaak helaas iets duurder zijn. Een ander belangrijk criterium is de keuze voor vulstoffen en 'cosmetische' hulpstoffen om tabletten er mooier uit te laten zien.

Goedkope hulpstoffen kunnen in sommige gevallen meer schade aanrichten dan goed doen. Dat sommige merken duurder zijn, komt omdat er gebruik gemaakt word van duurdere grondstoffen (natuurlijk is kostbaarder dan synthetisch) en duurzamere productieprocessen.  

Ik zie het als mijn taak om de consument alleen van het beste te voorzien. Het gaat tenslotte wel om jouw gezondheid!

Aan de hand van de ingrediëntenlijst en door een kijkje te nemen in het productie proces van een merk bepaal ik (tezamen met kennis en ervaring van de materie) of een merk slechts duur is door het winstoogmerk of dat de kwaliteit gewaarborgd is door de juiste prijs.  

Ik geloof dat gezondheid voortkomt uit gezonde voeding. Ook vertrouw ik alleen de beste kwaliteit aanvullende supplementen. Het supplement gaat tenslotte deel uitmaken van uw lichaam en uw gezondheid.

Er is steeds meer vraag vanuit de gemeenschap naar orthomoleculaire therapie.

Voeding is essentieel voor een goede instandhouding van onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Helaas is deze voeding niet meer optimaal, door populaire trends als fastfoods en snelle maaltijden uit de supermarkt. Maar ook door overbewerking van de agrarische grond, waardoor onze voedingsmiddelen (ook de gezonde!) minder vitaminen en mineralen bevatten dan bijvoorbeeld 40 jaar geleden (toen konden we ook vitamine waarden meten). Oorspronkelijk aten onze verre voorouders producten rechtstreeks uit de natuur. De jungle of het woud. We kwamen meer in aanraking met zonlicht en nuttigde een veel meer gebalanceerde evenwichtige voeding dan vandaag de dag. Zo kunnen wij nu zelf geen vitamine C meer aanmaken. Verreweg de meeste dieren kunnen dit wel! Het zou kunnen dat, omdat wij honderden jaren geleden zo veel vitamine C binnenkregen via de voeding, dat dit mechanisme door het lichaam uitgeschakeld is. Zodat de energie voor andere processen gebruikt kan worden en de mens een sterke evolutie ondergaan is. Echter als eenmaal deze eigenschap om vitamine C uit glucose om te zetten, uitgeschakeld is, kan het nooit meer "aangezet" worden. We zijn dus voor altijd afhankelijk van vitamine C inname via de voeding. Of supplementen natuurlijk.

 

Met vriendelijke groet,

Michael R. Eekhof

Voeg mij toe op WhatsApp: +31623980571 en stel je vraag.

Of kom langs (beste op afspraak) in onze fysieke winkel: Kolkweg 20-17 Lelystad