Vitals 5-HTP 100 mg 60 vegetarische capsules
5-HTP 100 mg 60 vegetarische capsules
€34,95
Vitals

5-HTP 100 mg 60 vegetarische capsules

€34,95
Auf Lager (1)
Menge
- +
Produktbeschreibung

Het aminozuur L-5-hydroxytryptofaan (5-HTP), gewonnen uit de zaden van de Afrikaanse plant Griffonia simplicifolia, is de directe voorloperstof van serotonine en melatonine. Serotonine is een neurotransmitter in de hersenen die bijdraagt aan een positieve en evenwichtige gemoedstoestand en tevens de eetlust (o.a. behoefte aan koolhydraten) vermindert en helpt op gewicht te blijven. Daarnaast is serotonine onder meer van belang voor temperatuurregulatie, gedrag en seksualiteit. Serotonine wordt niet alleen in de hersenen gevormd uit 5-HTP. In het spijsverteringskanaal produceren enterochromaffinecellen in het darmslijmvlies ook serotonine, dat het zenuwweefsel ter plaatse activeert en een regulerende invloed heeft op de afgifte van spijsverteringssappen, darmperistaltiek en gevoelswaarneming. Melatonine, dat in de hersenen wordt gevormd uit serotonine, is een (neuro) hormoon met onder meer een gunstige invloed op de slaapfunctie.

Er is al meer dan 30 jaar ervaring met 5-HTP suppletie. 5-HTP wordt zeer goed opgenomen, ook als het bij de maaltijd wordt ingenomen, en passeert gemakkelijk de bloedhersenbarrière. Bij de opname van 5-HTP vanuit het maagdarmkanaal en passage van de bloedhersenbarrière is er geen competitie met andere aminozuren. 5-HTP heeft geen (gezamenlijk) transportmolecuul nodig zoals andere aminozuren waaronder L-tryptofaan, een essentieel aminozuur en de voorloperstof van 5-HTP. Een ander voordeel boven L-tryptofaan is dat 5-hydroxytryptofaan niet eerst omgezet hoeft te worden door het enzym tryptofaanhydroxylase, een snelheidsbeperkend proces in de serotoninesynthese dat negatief wordt beïnvloed door onder meer veroudering en een tekort aan vitamine B6 en magnesium. Bovendien, meer dan 95% van het ingenomen L-tryptofaan wordt gebruikt voor de synthese van eiwitten, niacine (vitamine B3) en andere moleculen en komt niet ten goede aan de serotonineen melatonineproductie. Als het gaat om de serotonine- en melatoninesynthese is 5-HTP effectief in een veel lagere dosis dan L-tryptofaan. 5-HTP ontspant en heeft een verzachtende invloed op het hoofd. Tevens heeft 5-HTP een antioxidantwerking, in tegenstelling tot L-tryptofaan.

 

Samenstelling per capsule (dagdosering):  
Griffonia simplicifolia-extract 400 mg
Waarvan L-5-hydroxytryptofaan (5-HTP) 100 mg

 

 

Hulpstoffen: 
Microkristallijne cellulose, hydroxypropylmethylcellulose, siliciumdioxide

 

 

Gegarandeerd vrij van:
Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

 

 

Let op: 
Niet gebruiken in combinatie met medicijnen die de hersenstofwisseling beïnvloeden, zoals antidepressiva en kalmerende middelen. Gebruik 5-HTP niet tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding, bij Downsyndroom, sclerodermie, nier- en leveraandoeningen. 

 

 

Gebruik: 
Als voedingssupplement voor volwassenen, 1-2 capsules per dag bij een maaltijd of tussen de maaltijden door of voor het slapen gaan met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Produktinformation
Marke Vitals
Artikelnummer 950847
SKU 8716717002856
EAN 8716717002856
Was unsere Kunden sagen

average of 0 review(s)

Kein Bewertungen
Lesen oder schreiben Sie einen Kommentar
iDEAL PayPal Bank transfer Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking Belfius Pin Cash Klarna Pay Later Invoice
Mein Konto
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Sprache
Ihr Warenkorb
Ihr Warenkorb ist leer
Menu
Suchen
Search suggestions
Keine Produkte gefunden...
Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »